Summer Camp 2017

Διάλειμμα για Καλοκαίρι 2017
Πρόγραμμα 2017

Η ΦιλοΣοφία Μας υποδέχεται το Παραμυθοχωριό και κάνει…..Διάλειμμα για καλοκαίρι με… Θεατροπαιχνιδίσματα

Το πρόγραμμά μας για Φέτος το Καλοκαιράκι θα έχει διάρκεια 5 εβδομάδων με 2 περιόδους διεξαγωγής :

Α’ Περίοδος: Δευτέρα 19 Ιουνίου-Παρασκευή 7 Ιουλίου με παράσταση

Β’ Περίοδος:Δευτέρα 10 Ιουλίου– Παρασκευή 21 Ιουλίου χωρις παρασταση

Ωράριο προγράμματος Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-15:00

Η ΦιλοΣοφία Μας προσφέρει μία ώρα πριν και μία ώρα μετά το πέρας του προγράμματος την δυνατότητα παραμονής των παιδιών στο χώρο.

Από τη ΦιλοΣοφία Μας προσφέρεται επίσης καθημερινά το δεκατιανό των παιδιών καθώς και η δυνατότητα παροχής μεσημεριανού γεύματος και απογευματινού σνακ, βασισμένο στη μεσογειακή διατροφή,κατόπιν συνεννόησης.

Παρέχονται ειδικές προσφορές για αδέρφια και προεγγραφή σε ολόκληρο το πρόγραμμα των 5 εβδομάδων.

Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το καθημερινό πρόγραμμα αλλά και για ραντεβού και εγγραφές απευθυνθείτε στο 2130 289857 καθημερινά Δευτέρα – Παρασκευή από τις 14:00-20:00 ή μέσω e-mail στο info@filosofiamas.gr.

Η ΦιλοΣοφία Μας συναντάει το Παραμυθοχωριό και το αποτέλεσμα… άκρως καλλιτεχνικό & διασκεδαστικό!

Αυτό το καλοκαίρι, στήνουμε παρέα με τα παιδιά μια δική μας παράσταση βασισμένη στο εκπαιδευτικό βιβλίο “Δέκα μαύρες γάτες σε ένα βιβλίο”. Μεταμφιεζόμαστε, νιαουρίζουμε και φτιάχνουμε μόνοι μας τα σκηνικά και τις στολές μας. Και φυσικά το παρουσιάζουμε με καμάρι στους γονείς και τους φίλους μας.

Την ημέρα της παράστασης θα έχουμε την χαρά να υποδεχτούμε συγγραφείς της ομάδας ΣΑΚΑΡΑΚΑ, οι οποίοι θα συνομιλήσουν με τα παιδιά με έναν… ιδιαίτερο τρόπο!

dekamavresgates

Μουσικοκινητικό Τμήμα

Ελάτε ολοι να κουρδίσουμε το μουσικό κλειδί της φαντασίας και να πετάξουμε μακριά στου ονείρου τη χαρά με οδηγό το σύννεφο και άρματην ελπίδα. Τα παιδιά μέσα απο το παραμύθι της Λα της νότας μας που ξέφυγε από το πεντάγραμμο για να φτιάξει την δική της μελωδία και του χελιδονιού που δραπέτευσε από το σμήνος του για να ανακαλύψει νέους κόσμους, θα ξεκινήσουν ένα μαγικό ταξίδι με αποσκευές μουσικοκινητικά, θεατρικά, φωνητικά παιχνίδια και τα χρωματα τους προς την χώρα της ελευθερίας.

Με βάση την μουσικοκινητική αγωγή που έχει ώς αρχή την γνωριμία των μικρών μας φίλων με τη μουσική μέσω της κίνησης και των αισθήσεων του παιχνιδιού το κάθε παιδί μπορεί να βιώσει και να γνωρίσει τον ρυθμό, να αναπτύξει την προσοχή, τη συγκέντρωση και τη μνήμη του, να κοινωνικοποιηθεί, να χρησιμοποιήσει το σώμα του ως ηχητική πηγή, να αναπτύξει κινητικές δεξιότητες, να εμπεδώσει μουσικές έννοιες μέσω της κίνησης και να αναπτύξει την δημιουργικότητα και τη φαντασία του.

Σ’ αυτό το εργαστήριο θα παίξουμε, θα χορέψουμε,θα ζωγραφίσουμε και θα τραγουδήσουμε! Μέσα από τον χορό και το παιχνίδι με την κίνηση και τη μουσική, τα παιδιά καλλιεργούν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, ανακαλύπτουν τον δικό τους προσωπικό τρόπο κίνησης και μαθαίνουν να αναγνωρίζουν και να σέβονται τη διαφορετικότητα του καθενός. Όλοι μαζί με αρωγό το πιο φωτεινό μας χαμόγελο θα φτιάξουμε τον κόσμο της Λα και του χελιδονιού και θα προσκαλέσουμε τους γονείς στην ολοκλήρωση του εργαστηρίου να τον μοιραστούν μαζί μας.

Θέατρο & Θεατρικό Παιχνίδι

Μέσα από διάφορα παιχνίδια, όπως: η μίμηση η παντομίμα, δομημένος ή μη αυτοσχεδιασμός, αλλά και διάφορα παιχνίδια που ευαισθητοποιούν τις αισθήσεις του, το παιδί έρχεται σε μια πιο λεπτή επαφή με τον εσωτερικό του κόσμο αλλά και το περιβάλλον του. Όπως το θέατρο είναι “η τέχνη των τεχνών”, συνδυάζει δηλαδή τις περισσότερες μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης, έτσι και το θεατρικό παιχνίδι κάνει χρήση όλων των τεχνών με σκοπό την σφαιρική προσέγγιση των αισθήσεων του παιδιού. Το θεατρικό παιχνίδι και το θέατρο, συμβάλλει αποφασιστικά στην ψυχική και συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών. Μέσα από αυτό, τα παιδιά μαθαίνουν πολύ σημαντικές έννοιες όπως συνεργασία, ομαδικότητα κ.ά. Καλλιεργείται η φαντασία, η παρατηρητικότητα, η έκφραση, η συγκέντρωσή τους . Κατανοούν καλύτερα τον εαυτό τους και τον κόσμο. Αλλά και για τα ενήλικα άτομα, το θεατρικό παιχνίδι βοηθά στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας, την συμμετοχή, την εξωστρέφεια την φαντασία, τον αυτοσχεδιασμό και την αποβολή του άγχους και του έντονου στρες.

Στο τέλος της τρίτης εβδομάδας τα παιδιά μας θα σας παρουσιάσουν μία πρωτότυπη παράσταση με τίτλο “ΔΕΚΑ ΜΑΥΡΕΣ ΓΑΤΕΣ”, βασισμένη στο νέο εκπαιδευτικό βιβλίο της συγγραφικής και δημιουργικής ομάδας ΣΑΚΑΡΑΚΑ, “Δέκα μαύρες γάτες σε ένα βιβλίο”.

Το βιβλίο θα διασκευαστεί σε θεατρικό μόνο για τις ανάγκες του summer camp, ενώ στο στήσιμο της παράστασης και όλων των σκηνικών θα συμμετέχουν τα ίδια τα παιδιά.

Μαθαίνουμε πώς στήνεται μία παράσταση από το Α ως το Ω και γινόμαστε πότε ηθοποιοί και πότε σκηνοθέτες και σκηνογράφοι. Μία εμπειρία απόλυτα δημιουργική και διασκεδαστική για τους μικρούς μας φίλους.

Στόχος του φετινού μας camp είναι τα παιδιά:

Να ανακαλύψουν τρόπους να εκφράζουν τα συναισθήματά τους μέσα από την κίνηση,

Να αναπτύξουν την αίσθηση του χώρου, του χρόνου και του ρυθμού,

Να καλλιεργήσουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους,

Να μάθουν να συνεργάζονται και να λειτουργούν ως μέλη μιας ομάδας,

Να παρουσιάζουν και να μοιράζονται την διαδρομή της δουλειά τους (παράσταση), με τα αγαπημένα τους πρόσωπα,

Να ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΟΥΝ και να έχουν ένα αξέχαστο καλοκαίρι εντός των τειχών.

 

09.00-.10.00 – Προσέλευση-Παιχνίδι-Ασκήσεις στον κήπο

10.00-11.00 – Μουσικοκινητικό Πρόγραμμα

11.00-11.30 – Διάλειμμα για δεκατιανό

11.30-13.30 – Θέατρο

13.30-14.00-Μεσημεριανό

14:00-16:00– Κατασκευές-Ταινίες-Παιχνίδια

Υπεύθυνη εργαστηρίου
Μαρία Κλίνη Συγγραφέας, εμψυχώτρια, θεατρολόγος

Η Μαρία Κλίνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά της Κρήτης και από εκεί έφυγε για να ζήσει την περιπέτειά της στην Αθήνα, όπου σπούδασε και εργάστηκε ως Πολιτικός Μηχανικός.

Το 2014 δημιούργησε το Παραμυθοχωριό, με όραμα τη δημιουργία μίας καλλιτεχνικής εστίας ελεύθερης έκφρασης για μικρούς και μεγάλους.

Παράλληλα, όμως, περίεργες ιδέες έμπαιναν στο κεφάλι της και μια μέρα από αυτές τις ιδέες γεννήθηκε ένας ήρωας, «Ο Παράξενος Μεσιέ Μπρουνό», ο οποίος συστήθηκε στο κοινό με τη βοήθεια των εκδόσεων «Ήρα Εκδοτική». Από τις ίδιες εκδόσεις κυκλοφορεί και το δεύτερο βιβλίο της, “Ο Λαίμαργος Άγιος Βασίλης”.

Το Δεκέμβριο του 2015, τρεις ιστορίες της συμμετείχαν στη συλλογή παραμυθιών «Στην ανέμη τυλιγμένη» από τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές.

Τον Ιούλιο του 2015 κέρδισε το Α’ βραβείο του «Διαγωνισμού για τη συγγραφή παιδικού βιβλίου από ενήλικες» που διοργανώνουν η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας και η Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς με την ιστορία της «Το μικροσκοπικό βιβλίο».

Το Μάιο του 2016 συμμετείχε στη δημιουργία της συγγραφικής και δημιουργικής ομάδας ΣΑΚΑΡΑΚΑ, η οποία μέχρι στιγμής έχει εκδόσει τα βιβλία “10 σκιάχτρα σε ένα βιβλίο” και “10 μαύρες γάτες σε ένα βιβλίο” (Εκδόσεις Εντύποις).

Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων γραφής, αφήγησης, θεατρικού παιχνιδιού, μουσικοκινητικής αγωγής, εμψύχωσης ομάδων, παιδοψυχολογίας και έχει αποτελέσει Καλλιτεχνική Υπεύθυνη σε χώρους τέχνης.

Έχει σχεδιάσει κι έχει πρωταγωνιστήσει σε θεατρικές παραστάσεις: “Οι μύθοι ανταμώσανε με νότες και σκιές”, “Λιλιπούπολη”, “Η Αλίκη στη χώρα της Αλίκης” και παράλληλα ετοιμάζει νέες, γιατί οι ιδέες είναι πολλές!!

afisa2017