Η Ομάδα Μας

Ποιοι Είμαστε
Η Ομάδα Μας
eggrafes

  Σοφία Μαρία Μίντζια

  Απόφοιτη Κολλεγίου Αθηνών ξεκίνησε σπουδάζοντας Business Administration στο Deree College και στη συνέχεια ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Αγγλία πάνω στο Ανθρώπινο δυναμικό. Έχει κάνει επίσης σπουδές στο Εθνικό Ωδείο σε πιάνο και σολφέζ καθώς επίσης έχει παρακολουθήσει μαθήματα στο θεατρικό εργαστήρι του Θοδωρή Αθερίδη. Η μεγάλη της αγάπη όμως για τα παιδιά ήταν εκείνη που την έκανε παράλληλα με τις σπουδές της και αργότερα με την εργασία της, να παρακολουθεί σεμινάρια εκπαιδευτικού περιεχομένου και παιδοψυχολογίας καθώς επίσης και τον ελεύθερο χρόνο της να συμμετέχει εθελοντικά σε φιλανθρωπικές οργανώσεις. Φεύγοντας για ένα ταξίδι στην “δεύτερη” ιδιαίτερη πατρίδα της την Αυστραλία εργάστηκε επί ένα χρόνο σε κρατικό σχολείο κοντά σε παιδιά και ταυτόχρονα βοηθούσε εθελοντικά στο ελληνικό προξενείο για παραμελημένα παιδιά. Αφορμή για την υλοποίηση του αναγνωστηρίου της στάθηκε το τελευταίο της ταξίδι στην Αμερική.Η βαθιά της πεποίθηση πλέον ότι τα παιδιά χρειάζονται ιδιαίτερη αγάπη, μεταχείριση, τρυφερότητα, αρχές και σεβασμό για να αναπτύξουν τα ιδιαίτερα χαρίσματά τους και να αναπτυχθούν σαν προσωπικότητες την οδήγησε στο να ιδρύσει το πρώτο παιδικό αναγνωστήριο στο Χαλάνδρι.

  ”Η ελευθερία του να επιλέγεις από μικρός και να μπορείς να εκφράζεσαι χωρίς περιορισμούς είναι ίσως από τα πιο σημαντικά πράγματα στο κόσμο. Μπορούμε να μάθουμε πολλά από τα παιδιά φτάνει να δούμε το τρόπο που λειτουργούν και να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία στα θέλω τους. Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί μαθητές ..υπάρχουν κατ’εμε άνθρωποι που μέσω της σχολικής τους πορείας ετοιμάζονται να ανοίξουν πανιά για τον δικό τους κόσμο. Ας βοηθήσουμε λοιπόν αυτούς τους μικρούς μας φίλους να μάθουν από εμάς, να επιλέγουν όμως οι ίδιοι το πώς και το που θα διαβάζουν.Ας τους δείξουμε την Ιθάκη και τι μπορούν να κάνουν με ένα κομμάτι ξύλο και είμαι σίγουρη πως τη σχεδία και τον προορισμό – στόχο τους θα τον πετύχουν με μοναδικό τρόπο.Τι πιο όμορφο από το να προσπαθήσεις να βοηθήσεις τους πιο σημαντικούς ανθρώπους σε όλη τη γη, Τα Παιδιά!!”

  Με εκτίμηση

  Σοφία Μαρία Μίντζια

    Ευάγγελος Μηλίκος

    Πτυχιούχος της κλασικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας με κατεύθυνση την ‘Εκπαιδευτική Διοίκηση και Ηγεσία’. Παρόλο που έχει εργαστεί ως εκπαιδευτικός σε ιδιαίτερα μαθήματα αλλά και σε φροντιστηριακό οργανισμό, έχει την πεποίθηση, πως η διαδικασία της διδασκαλίας και της ενισχυτικής βοηθείας των μαθητών, μπορεί να γίνει με διαφορετικό τρόπο από τον συνηθισμένο. Χάριν της φύσεως των σπουδών του, παρακολούθησε σεμινάρια, ημερίδες και συνέδρια, με κύρια θέματα την αναπτυξιακή ψυχολογία, την διαπολιτισμική εκπαίδευση, τη σχολική βία, τη διδασκαλία μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών, τις μαθησιακές δυσκολίες και τη δυσλεξία.Παράλληλα, κατέχει δίπλωμα Βυζαντινής μουσικής και παραδοσιακού μουσικού οργάνου.

      Χριστίνα Μίντζια

      Απόφοιτη Κολλεγίου Αθηνών, International Baccalaureate (IB). Από μικρή ηλικία της κέντρισε το ενδιαφέρον η Βιολογία και ιδιαίτερα του ανθρώπινου οργανισμού, και έτσι αποφάσισε να σπουδάσει Βιοιατρική Επιστήμη στο Kingston University στο Λονδίνο. Συνέχισε στο ίδιο πανεπιστήμιο με μεταπτυχιακές σπουδές στην Αιματολογία και αφοσιώθηκε για ένα χρόνο στην έρευνα για τον καρκίνο του παγκρέατος. Επίσης έχει πτυχίο μουσικής στο πιάνο από το Πυθαγόρειο Ωδείο με σεμινάρια μουσικολογίας. Παράλληλα με τις σπουδές της στο Λονδίνο, την ενδιέφερε πολύ να ασχολείται με παιδιά και να τους διδάσκει τις δύο της αγάπες, βιολογία και μουσική. Επίσης, έχει δουλέψει εθελοντικά στην εταιρεία ΕΥ ΖΗΝ, όπου ήταν μέλος στην ομάδα διοργάνωσης εκδηλώσεων για παιδιά με ειδικές ανάγκες, με προβλήματα υγείας καθώς και για παιδιά που φιλοξενούνταν σε ιδρύματα προστασίας ανηλίκων.