Δημιουργικά Εργαστήρια

Δημιουργικά Εργαστήρια

Δευτέρα 19.00-20.00: Δημιουργικό καλλιτεχνικό τμήμα 1,5-2,5 ετών
Τρίτη 19.00-20.00: Θεατρικό Παιχνίδι 3-5 ετών
Τετάρτη 19.00-20.00: Θεατρικό Παιχνίδι 6-10 ετών
Πέμπτη 19.00-20.00: Μουσικοκινητικό τμήμα 3-7 ετών
Παρασκευή 19.00-20.00: Messy play – Εικαστικές Τέχνες. 3-7 ετών

Ιδιαίτερα μαθήματα ζωγραφικής και μουσικοθεραπείας κατόπιν συνεννόησης.

Τρίτη και Πέμπτη
10.30-12.30: Εργαστήριο φαντασίας, χοροκίνησης, εικαστικών και Μουσικοκινητικής για παιδάκια 2-4 ετών με στόχο την προετοιμασία πριν τον παιδικό και το σχηματισμό ομάδας.

Μηνιαίο Κόστος Eργαστηρίων:
*ΔΕ Συμπεριλαμβάνεται το ΦΠΑ 24%. Συμπεριλαμβάνονται όλα τα υλικά

Απογευματινά Εργαστήρια:

1 τμήμα: 40 ευρώ

2 τμήμα: 28 ευρώ

3 τμήμα: 10 ευρώ

Πρωινό Τμήμα Προετοιμασίας Παιδικού

50 ευρώ/1 πρωινό και 75 ευρώ/2 πρωινά

Θεατρικό Παιχνίδι
Μέσα από διάφορα παιχνίδια, όπως: η μίμηση η παντομίμα, δομημένος ή μη αυτοσχεδιασμός, αλλά και διάφορα παιχνίδια που ευαισθητοποιούν τις αισθήσεις του, το παιδί έρχεται σε μια πιο λεπτή επαφή με τον εσωτερικό του κόσμο αλλά και το περιβάλλον του. Όπως το θέατρο είναι “η τέχνη των τεχνών”, συνδυάζει δηλαδή τις περισσότερες μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης, έτσι και το θεατρικό παιχνίδι κάνει χρήση όλων των τεχνών με σκοπό την σφαιρική προσέγγιση των αισθήσεων του παιδιού. Το θεατρικό παιχνίδι και το θέατρο, συμβάλλει αποφασιστικά στην ψυχική και συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών. Μέσα από αυτό, τα παιδιά μαθαίνουν πολύ σημαντικές έννοιες όπως συνεργασία, ομαδικότητα κ.ά. Καλλιεργείται η φαντασία, η παρατηρητικότητα, η έκφραση, η συγκέντρωσή τους . Κατανοούν καλύτερα τον εαυτό τους και τον κόσμο. Αλλά και για τα ενήλικα άτομα, το θεατρικό παιχνίδι βοηθά στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας, την συμμετοχή, την εξωστρέφεια την φαντασία, τον αυτοσχεδιασμό και την αποβολή του άγχους και του έντονου στρες.
Στο τέλος ή κατά τη διάρκεια της χρονιάς θα παρουσιαστούν μικρές θεατρικές παραστάσεις από τα παιδιά της ομάδας.

Μουσικοκινητική αγωγή
Με βάση την μουσικοκινητική αγωγή που έχει ώς αρχή την γνωριμία των μικρών μας φίλων με τη μουσική μέσω της κίνησης και των αισθήσεων του παιχνιδιού το κάθε παιδί μπορεί να βιώσει και να γνωρίσει τον ρυθμό, να αναπτύξει την προσοχή, τη συγκέντρωση και τη μνήμη του, να κοινωνικοποιηθεί, να χρησιμοποιήσει το σώμα του ως ηχητική πηγή, να αναπτύξει κινητικές δεξιότητες, να εμπεδώσει μουσικές έννοιες μέσω της κίνησης και να αναπτύξει την δημιουργικότητα και τη φαντασία του.
Σ’ αυτό το εργαστήριο θα μεταμορφωθούμε σε διάφορους παραμυθένιους χαρακτήρες, θα παίξουμε, θα χορέψουμε,θα ζωγραφίσουμε και θα τραγουδήσουμε! Μέσα από τον χορό και το παιχνίδι με την κίνηση και τη μουσική, τα παιδιά καλλιεργούν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, ανακαλύπτουν τον δικό τους προσωπικό τρόπο κίνησης και μαθαίνουν να αναγνωρίζουν και να σέβονται τη διαφορετικότητα του καθενός. Όλοι μαζί με αρωγό το πιο φωτεινό μας χαμόγελο θα φτιάξουμε τον κόσμο της Λα και του χελιδονιού και θα προσκαλέσουμε τους γονείς στην ολοκλήρωση του εργαστηρίου να τον μοιραστούν μαζί μας.

Messy Play – Εισαγωγή στην τέχνη
Σωματική Ανάπτυξη
Μέσα από το παιχνίδι και με τα κατάλληλα εργαλεία τα παιδιά αναπτύσσουν και εξασκούν τις βασικές κινητικές τους ικανότητες. Ανακαλύπτουν λεπτές κινήσεις, χρώματα, δεξιότητες, υφές, ενώ καθώς ενσωματώνονται σε ομάδες μαθαίνουν τα όρια του δικού τους χώρου και τη δημιουργία μέσα από τη συνεργασία.

– Επικοινωνιακή και Γλωσσική Ανάπτυξη
Μέσα από το παιχνίδι δίνεται στα παιδιά η δυνατότητα να μιλήσουν αλλά και να ακούσουν. Χρησιμοποιούν λέξεις και χειρονομίες για να μοιραστούν πράγματα, να εξηγήσουν πράξεις και να ζητήσουν βοήθεια. Συγχρόνως μαθαίνουν να σκέφτονται και να ενεργούν.

– Προσωπική, Συναισθηματική και Κοινωνική Ανάπτυξη
Το messy play έχει σχεδιαστεί για να ενθαρρύνει τη φυσική περιέργεια των παιδιών. Δεν υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος στο messy play. Αυτό χτίζει την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση του παιδιού. Μέσα από το παιχνίδι τα παιδιά μαθαίνουν συγκέντρωση, σχεδιασμό και επίλυση προβλημάτων. Μαθαίνουν να συνεργάζονται και να σέβονται τους άλλους. Επιπλέον, είναι βασικό για να ξεκινήσουν να χτίζουν σχέσεις με άλλα παιδιά. Μέσα από αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού τα παιδιά μαθαίνουν να εκφράζουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους.
Μέσα από το Messy Play και την πρώτη μορφή τέχνης τα παιδιά αναπτύσσονται νοητικά και συναισθηματικά, αποκτούν αντίληψη των πραγμάτων και του εαυτού τους και συγχρόνως θέτουν τις πρώτες βάσεις για την αντίληψη της τέχνης σε ευρύτερο πλαίσιο.

Βάλτε πρόχειρα ρούχα και ελάτε σε ένα διασκεδαστικό ταξίδι στην τέχνη!!!!